Kendiyle konuşana deli derler ama kendine ben kimim diye sormazsan akıllı olmuşsun deli olmuşsun sana pek faydası dokunmayacaktır.
Çocuklar kendilerini bulana kadar ben oyum ben buyum derler, başkalarını taklit ederler. Ne zaman ki büyürler artık o veya bu değil kendileri olmaları gerektiğini anlarlar ve sorarlar: ben kimim? İnsan aynı anda birden fazla şeydir. Arkadaş,Anne, oğul, baba,kardes, s evgili, çalışan vb. rollerimiz var. Mutlu, hüzünlü, öfkeli, neşeli bir sürü halimiz var. Kim olduğuna karar veremeden yaşayan bir sürü insan var; ben de onlardan biriyim, sadece görünüşte büyüdüm gerçekte ise hâlâ çocuğum
Benim kim olduğum, o kadar da önemli değil aslında...
Ben, yüreğine sevgi tomurcukları ekmiş, ellerini tebessümlerin kanatları arasına uzatmış, umutları; bir sana bir bana diye paylaştırmış biriyim.
Yedi cücelerini yitirmiş, onları aramak için yola düşmüş bir efsunlu bir kurbagayim belki de....
Bir bulutun içinde saklıyım belki...
Belki de bir çocuğun masum ağlamalarının satır aralarında...
Belki dünde yaşadım, belki bugünde...
Belki de, yaşayamadım gönlümce...
Hasta sabahları iyileştirmeye çalışan bir hemşireyim belki de...
Belki de dermani olmayan bir hasta...
Belki, yaşım 1, belki 11, belki 19, belki 20, belki 24, hatta belki 80...
Ne farkeder ki...
Belki de daha doğmadım...
Peki sen kimsin
Konu hayat tarafından (12/12/08 Saat 00:28 ) değiştirilmiştir..
Arkadaslar, konuya denk düsecegini düsündügüm icin kimi filozof ve ermislerin sözlerini paylasmak istedim
-En güzeli, insanin kendi kaderini kendi ellerini ile c iznesidir. En güzel yasam, kendi ellerimizle nizzat yogurabilecegimiz y asamdir. Bunun sansi hepmizin önüne konulmustur.
ABDULLA ÖCALAN
-Insanlari inandiklarindan vazgecirmek, onlari bir yeni seye inandirmaktan daha zordur.
HZ. MUHANNED
-Insan görünüsü ile karsilanir, kisiligi ile ugurlanir.
ANONIM
-verdigini hatirlamayan ve aldigini unutmayan kutsal insandir.
ELIZABET BIBESCO
-Eger bir insan. hem calisman, hem akilli ise taktir edin; caliskan fakat akilli degilse dikkat edin; hem a kilsiz hem tembel ise terk edin.
HACI BEKTASI VELI
-gercekten büyük olamyan adamlar, cevrelerini kücük adamlarla doldururlar.
E.REICH
-Kötüler, kendilerine tahammül edildikce daha cok azarlar.
TOLSTOY
-Insanin kendini fazla ciddiye almasi per büyük bir yalnistir. Kendine acimasi da tehlikeli bir seydir.
E.BENSON
-Iyi insan olmak istersek, önce kötü insan oldugumuzu anlamaliyiz.
H.R.KARAY
-En büyük insan. kendini cok sayida insanin yerine koyabilendir.
YANE ADAMS
-Insan, y asamin dörtte ücünü yapamayacagi yseyleri istemekle gecer.
CICERO
-Her insanin üc kisiligi vardir, 1 ortaya cikardigi, 2 sahip oldugu, 3 sahip oldugunu sandigi.
ALPHONSE KARR