1 FİLMİN ADI: SESSİZ HARP Yasaklanma gerekçesi: Filmde geçen Washington menşeli bir radyo haberine göre "ABD'nin türkiye'ye verdiği sualtı atom mayınlarının dökülmesine başlanmıştır" şeklindeki cümle bir sırrı ifşa ettiğinden ve radyolarımızda da böyle bir haber neşredilemeyeceğinden bu cümlenin çıkarılması...
2 FİLMİN ADI: YA BEN YA O Yasaklanma gerekçesi: Kayınpederin damadın elini, eline sarılarak öpmek istediği sahne ile damadın babaya "öpülecek el varsa kızınındır. Kızının elini öp!" sözlerinin kayınbabalık gururunu kıran bir durum olması.
3 FİLMİN ADI: BEZ BEBEK TRT'de kesilen bölüm: Yıllardır cezaevinde bulunan Melek'in kocası eve döner. İlk kez birlikte yatacaklardır. Adam 'su hazır mı?' diye sorar ve Melek 'şimdi hazırlarım' yanıtını verir. Bu konuşma TRT denetiminde ahlaksız bulunur.
4 FİLMİN ADI: GANDHİ Yasaklanma gerekçesi: Pakistan'ın eski devlet başkanı Ziya Ül Hak'ın o sırada Türkiye'yi ziyaret ediyor olması.
5 FİLMİN ADI: YIKILMAYAN ADAM Y. gerekçesi: Filmin adı!
6 OYUNCU YÖNETMENİN ADI: YILMAZ GÜNEY Y. gerekçesi: "Türk vatandışlığından çıkartılmış olan ve Türkiye ile Türkler aleyhine propaganda faaliyetlerine yurt dışında devam eden" kişiler kapsamında Güney'in oynadığı, yönettiği, senaryosunu yazdığı 114 film yasaklandı.
7 FİLMİN ADI: YORGUN SAVAŞÇI Başbakan Bülent Ulusu'nun emriyle yakıldığı açıklandı.
8 FİLMİN ADI: BİR BAHAR AKŞAMI Y. gerekçesi: Oya'nın iş ararken muhtelif şahıs ve şirketlerin iş olmadığını ve müraacatları reddeden mahiyetteki söz ve haraketlerin tamamen çıkartılması.
9 FİLMİN ADI: HECE İLE SİYABEND(XECE u SİYABEND) İzinlerinin tamam olmasına rağmen yapımcı/rejisör Senar Turgut gözaltına alındı ve işkence gördü. Film 1992 Antalya Festivali'ne Türkçe olmadığı için alınmadı.
10 FİLMİN ADI: SU DA YANAR Alt Komisyon'un olumlu raporuna rağmen 57 ilde ayrı ayrı yasaklandı,
11 FİLMİN ADI: EN BÜYÜK PATRON Y. gerekçesi: Bazı sahnelerde filmin kahramanının elinde Erdal Öz'ün Yaralısın romanının yer alması.
12 FİLMİN ADI: DÜŞMAN Y. gerekçesi: Kamu düzenini ve ulusal güvenliği zedeleyeci bulundu.
13 FİLMİN ADI: TUVAL BEDENLER Bazı sahneleri müstehcen bulunarak ithalatçı firma tarafından kesilerek gösterildi.
14 FİLMİN ADI: GECEYARISI EKSPRESİ Y. gerekçesi: Türk hapishanelerini olumsuz ve Türkleri vahşi göstermesi
15 FİLMİN ADI: YILANLARIN ÖCÜ Metin Erksan'ın Fakir Baykurt'un romanından sinemaya uyarladığı film sansür kurulunca reddedildi. Sansüre karşı ilk toplu dayanışma örneği gündeme geldi. Sinemacılar Prodüktörler Cemiyeti önünde toplanıp Taksim'e yürümek istediler, ancak polis müdahale etti. Gen- Ar Tiyatrosu'nda toplanarak ortak bildiri hazırladılar... Film dönemin cumhurbaşkanı Cemal Gürsel tarafından Çankaya Köşkü'nde özel bir gösterimde izlendi. Ardından filmin gösterimine izin verildi.
16 FİLMİN ADI: YAKARIŞ, BETTY BLUE, RANDEVU, DESHİMA, KRALIN SOYTARISI Nisan 1988'de İstanbul Sinema Günleri'nde üç kişilik alt komisyon 92 filmden bu beşini sakıncalı buldu. Yakarış'ı tamamen yasakladı, diğerlerinin kesilmesini istedi... Dönemin Kültür Bakanı Tınaz Titiz ikna edilerek uluslararası festivallerde gösterilecek yabancı filmlerin sansür dışında tutulması sağlandı.
17 FİLMİN ADI: MÜREBBİYE İşgal kuvvetleri filmin Anadolu'ya gönderilmesini engelledi(1919).
18 FİLMİN ADI: ÇARPIŞMA İthalatçı firma tarafından kesilerek gösterime sokuldu.
19 15 Eylül 1995 günlü Milliyet'e göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'nünyasakladığı palakalar: PKK, DEP, KUK, TKP, RUM, RUS, AM, AAM, SOK, LAN, BOK, NAH, LAZ
20 2 Mart 1999 Salı/Milliyet- İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi: TARİHE "16 Mart katliamı" olarak geçen ve 21 yıl önce yedi öğrencinin ölümü, 41 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan davaya, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun hazırladığı Susurluk Raporu'nun MİT ve Emniyet'le ilgili kısımlarının çıkartılarak gönderildiği ortaya çıktı. Avukatların itirazı üzerine mahkeme,raporun yeniden istenmesine karar verdi.
21 Milliyet'in haberi: YENİ Evrensel Gazetesi'nin dağıtımının, Olağanüstü Hal Bölgesi'nin ardından Akdeniz Bölgesi'nde de engellendiği öne sürüldü.
22 17 Haziran 1999/Milliyet Kültür Bakanlığı'nın yasağı: Salerno Film Festivali En İyi Film ödülü sahibi İsmail Güneş'in yönettiği ve başrollerini Cüneyt Arkın, Tolga Tibet ile Yağmur Kaşifoğlu'nun paylaştığı "Gülün Bittiği Yer", içinde yeralan işkence sahneleri nedeniyle Kültür Bakanlığı tarafından yasaklandı. Filmi yasaklayan komisyon üyeleri arasında Yönetmen Yılmaz Atadeniz, sinema sanatçısı Aytaç Arman ve müzisyen Ali Kocatepe bulunuyor.
23 10 Şubat 2000/Milliyet Türk babalarının çarşafa soktuğu kızları için mücadele eden İzlandalı anne Sophia'yı konu alan film, 'Hem laik hem dinci kesimden tepki çeker' kaygısıyla bir yıldır gösterime giremiyor
24 28 Şubat 2000/Milliyet Senaryonun konusu şudur: "Tıp fakültesi öğrencisi, bir pavyon kadınıyla tanışır, konsomatris kadının desteğiyle, delikanlı fakülteyi bitirir, doktor olur, vefa borcunu bu kadınla evlenerek öder." Sansür senaryoyu reddeder: "Türkiye'de hekimler, pavyon kızlarıyla ilişki kuramazlar, hele böyle bir kadının hekime yardımcı olması geleneğe ve göreneğe uymaz."
25 16 Ekim 1999/Miliyet Türk sinemasının ünlü oyuncusu Kemal Sunal'ın "Şaban" tiplemesiyle özdeşleşen filmlerine, RTÜK'ün (Radyo Televizyon Üst Kurulu) getirdiği geç saatlerde yayınlanma zorunluluğu sanat dünyasını ayağa kaldırdı