"Gül bitirmek icin toprak olmali, insan yetistirmek icin yine toprak olmali; cennete ehil olmak icin yine toprak olmali."
Toprak olmak istiyorum Allah'im!
Insanlar beni gördükleri zaman topraktan gelip yine topraga gideceklerini hatirlasinlar...Her gidisin Sana oldugunu bilsinler...Güller bitsin üzerimde ve yükselsinler göge dogru. Bülbüller, varligima sükrederek sakisinlar seher vakitleri, güllerin koynundan güne merhaba derken...Sevgi için...
Toprak olmak istiyorum Allah'im!..
Bir agaç kollarini sana dogru açsin benden, dua ederken kollarim olsun... Sonbaharda sari yapraklar süzülerek düssün üzerime; benimle toprak olmak için, benimle 'ben" olmak için...
Kisin kar örtsün üzerimi, yalniz kalayim kendime...Sonra içime ilham ettigin kardelenlerle sana dogru yöneleyim...(Ki durusum da sana dogrudur)...Kardelenlerim bahari müjdelesin insanlara..."Umut" için...
Baharda bülbülsüz gül olurmu hiç, 'bülbül" için bahar gelir mi yagmursuz; "yagmur" için, yagmur yagarmi duasiz; "dua" için ve hiçbir sey olmaz rizansiz: "Rizan" için...
Bir sogut fidani dursun ilkin üzerimde...Sonra sogut fidaninin duasi bir küçük agaçcik... Ve birgün sögüdümün gölgesinde dinlensen dünya...Ve bir millet uyansin, utangaç, basi yerde, gönlü fezanin derinliklerinde bir sögüdün! Gölgesinde senin davan icin... Davan ki, davamdir...
Toprak olmak istiyorum Allah'm!..
Yanimda kevserler aksin siril siril. Ben de kevser selinde cosmus ve sana dogru yönelmis bir avuç toprak...
Cennetinde...
Erol Sahin (SIZINTI dergisi)
Konu wanteds tarafından (21/08/07 Saat 11:57 ) değiştirilmiştir..