Asagıdaki soruları tam 1 dk. icinde yanıtlamaya calısın. Bir kagıt kalem alın yanıtlarını not edin ve her soruya bir defa bakmaya calısın. Oldukca ilginc bir zeka testi...
1. Bazı aylar 30, bazıları 31 ceker; kac ayda 28 gün vardır?
2. Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımsar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilacların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer?
3. Bir ciftcinin 17 koyunu vardı. Sürüde salgın hastalık oldu,dokuzu agır hastalandı, digerleri öldü. ciftcinin kac koyunu var?
4. Sadece bir tek kibritiniz var, icinde bir gaz lambası, bir gaz sobası,ve birde mum bulunan karanlık ve soguk bir odaya girdiniz... Önce hangisini yakarsınız?
5. Adamın biri dikdörtgen biciminde ve her cephesi güney manzaralı bir ev insa ediyor. Evi kocaman bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur?
6. 3 elma vardı ikisini aldım. kac elmam var?
7. hz.Musa gemisine her hayvandan kacar adet aldı?
8. Istanbul' dan hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz. Ankara`da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi. Ordu' da 8 yolcu indi,6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi. 20 saat sonra Sivas' a vardıgınızda soförün adı neydi?
siz sorulararı cevaplayadurun ben gelince size dogru cvpları soylerim...(bu testi onceden bilenler varsa cvplamasın hehe)
1. 12 ayda
2. 1 saat sürer
3. 9
4. digerlerinin yanmasi icin önce kibrit
5. ayi beyaz olur cünkü ew kuzey kutbundadir we bütün cepheler güneye bakar
6. 2 elma
7. hz musa'nın hiç gemisi olmadı ki
8. söförün adı benim adım oluyor ya da bu sorunun soruldugu kisi