Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yaklaşık 13 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu söylerken, öğretmen sendikaları açığın çok daha fazla olduğunu ve 10 binlerle ifade edilebileceğini iddia ediyor. MEB'le öğretmen sendikaları arasında kalan velilerin kafası karışıyor. Şimdi herkes, MEB'le öğretmen sendikaları arasında süren bu anlaşmazlığın nasıl sonuçlanacağını bekliyor.
Bakan Hüseyin Çelik, TBMM’de öğretmen ihtiyacına ilişkin soruyu cevaplandırırken, “Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarımızın Eylül 2007 itibarıyla öğretmen ihtiyacı 25 bin 83 olmakla birlikte bazı alanlardaki norm kadro fazlası konumunda bulunan 12 bin 278 öğretmen dikkate alındığında gerçek öğretmen ihtiyacının 12 bin 805 olduğu görülecektir” dedi.
RAKAMLARLA OYNUYOR
Bakan böyle bilgi verirken, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ise, 2 yıl önce öğretmen açığını 165 bin 826 olarak açıklayan Milli Eğitim Bakanlığıínın rakamlarla oynadığını savundu. Dinçer, yaptığı açıklamada öğrenci sayısının artmasıyla birlikte okul, derslik ve öğretmen açığının büyüdüğüne dikkat çekti.
Hâlâ okulsuz köylerin bulunduğuna işaret eden Eğitim-İş de, sınıf mevcutlarının 30 kişilik olarak düzenlenmesini sağlamak amacıyla 145 bin öğretmenin yanı sıra 100 bin adet de dersliğe ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen eksikliği ile verdiği bilgiye bir itiraz da Bağımsız Eğitimciler Sendikası'ndan geldi. BES’in 2007 eğitim raporunda Genel Başkan Gürkan Avcı; “75 bini ilköğretimde, 26 bini okul öncesinde ve 45 bini ortaöğretimde olmak üzere 146 bin öğretmene ihtiyaç olmasına rağmen, son atama döneminde 10 bin öğretmen atanmıştır: MEB gerçekleri gizliyor” dedi.