Muş’ta, Kızılağaç İlköğretim Okulu’nun bahçesindeki lağım çukurunun üstü aylardır açık. Müdür, çukurun üstünü bir okul sırası ile güya kapattırmış. Dün, 5 yaşındaki Mazlum, bu çukura düştü ve boğularak öldü.
Şimdi… Haydi, “Haydi kızlar okula” kampanyaları yürüten aydınlanmalı-modernleşmeli tepeden inmeli-binmeli “eğitim şart”çılar, bunu “kaza” diye açıklayın! Haydi, kayıt parası rantiyesi okul-aile işbirlikleri, “ihmal” diye kıvırın!
Okul bahçesindeki lağım çukuru bir kardeşimizin mezarı, okul sırası da mezar taşı olmuşsa, bu ölümün her bir ayrıntısının %52’nin çocuklarının hafızasına ve öfkesine kazındığını bilin, iktidarlar! Bilin ki, hayatımızın en güzel yıllarında bizi okul denen lağım çukurlarına gömmeye çalışan siz zalimlere, Mazlum kardeşimizin yaşanamamış hayatını unutturmayacağız!
Gerçekten, sizin o çok övündüğünüz “tevhid-i tedrisat”ınızı biz de kabul ediyoruz: Tek tek her bir okulunuz, insanlığa ve gençliğe yönelik eğitim saldırısının parçasıdır; tek tek her bir okulunuz, eğitimci gübrelerle dolu bir lağım çukurudur! İktidarlarınızın, bu topraklardaki çocukları ve gençleri hiçbir şekilde umursamadığını çok iyi biliyoruz. O mağrur ve gururluymuş gibi başınızın dik durmasının tek sebebi de, boğazınıza kadar bok çukuruna gömülmüş olmanızdır!