Suskunluğumda kaldım. Acılardan çıkıp geldim; Yıkılmış köylerden, Faili meçhule uğramış cesetlerden, İşkence görmüş bedenlerden geldim. Acımı yüreğime yazdım Öfkemle sakladım Unutmaya,rak İçimde bir volkan, bir çığlık olması için Yüreğimin en derin yerine yazdım.
Yıllarca kelimelere sığındım Acının rengine büründüm Bir asır boyunca Yalnızların dostu oldum.
Geceye bel bağladım Unuttum bütün güzel şarkıları Yalnızlığı seçtim kendim için, Ölüm döşeklerinde hep ölümü bekledim, Ecel terleri döktüm, Sahte dostluklardan kaçtım, Terk edilmeye sarıldım.
Annelerin gözyaşlarından çıkıp geldim, Babaların feryatlarından geldim. Yetim kalmış yürekleri ardıma takarak Dul kalmış gelinler adına Alnıma kırmızı kuşaklar takarak geldim. Amed'den, Batman'dan, Silvan'dan, Lice'den çıkıp geldim.
Tek başıma şarkılar söyleyeceğim artık Artık anaların ağıtlarına ağıt yakmayacağım Hasretlerden, yıkımlardan, karanlıklardan, Bin bir zorlukla da olsa Kendime derman olacağım.
Artık susmayacağım Bütün kardeşlerimle Özgürlük şarkılarını söyleyeceğim, Karanlığa isyan edeceğim. Aydınlık yarınlarda Özgür olacağım, özgür…