Geri git   Van.GEN.TR Forum | Yerel Van Forumu > Eğlence > Mizah

Mizah Komik yazı, yaşanmış komik hikayeler...

 
 
Konu Araçları Stil
Alt 09/12/08, 15:05   #1
_KÜBOŞ_
Albay
 
_KÜBOŞ_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Bulunduğu yer: kaybolan yılların ardından
Yaş: 34
Mesajlar: 731
Tecrübe Puanı: 0 _KÜBOŞ_ will become famous soon enough
Thumbs up Erkeklerden Yemek Tarifleri

1-DOMATESLİ BİBERLİ YUMURTA
BÜYÜKÇE BİR TAVAYA DOMATES YAĞ VE BİBER KOYUP BİR SİGARA YAKIYORUZ.sigaranını külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmiş demektir.yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz.pişmiştir heralde ocağın altını kapatıyoruz..

2-biberli domatesli yumurta
hergün domatesli biberli yemekten sıkıldığımızda yapabileceğimiz bu enfes yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibi pişiriliyor..

3-makarna
bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşenitini boşaltıp maç izlemeye başlıyoruz.ilk yarının ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz.tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruz.yapışırsa pişmiş demektir. devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine döküyoruz..(o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenilebiliyor) üzerine ketçap sıkıp yiyoruz: not:fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın.sayıca fazlalaştığında bazen hangisini fırlattığınız karışıyoooo

4-tuzlu makarna
yapılışı aynı makarnaya benziyor.tek farkı bu kez makarnaları suya batmadan önce tuz koymayı akıl ediyoruz.öyle daha güzel oluyor..

5-pilav
pilav aslında basit bir yemek değil.aranan kriterler var.tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor. sonuncusu kolay pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyor ama uzun sürüyor.maharet hepsini bir arada pişirebilmekte;ama çokta sorun etmeyin.nasıl olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğinizde hepsi birbirine yapışıyor.kısaca yağ koyup içine pirinç ekliyorsunuz.sonra su ve tuz koyup pişiriyorsunuz.hem bunu süzmeye de gerek yok


6-patates kızartması
en kolay işlerden biri.patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz.tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız.yoksa tencere alev alabilir.bu yüzden sadece tv de pembe dizi varken yapın.birde diğer yemeklerin aksine bunu tencerede yiyemiyoruz.mutlaka tabağa koymak gerekiyor.onun dışında kolay..

**orta zorlukta yemekler

hazır pizza
pizza mızı fırına atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz.dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak.

hazır köfte
buda nispetten zor bir yemek.bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyup köfteleri
içine diziyoruz.köfteler tavayla aynı renk olmadan altını kapatmak gerekiyor.o yüzden başında beklemek lazım.

***zor yemekler

konserve türlü
bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üzerine su koyuyoruz.pişmesi çok uzun sürüyor.o sebeple başında beklemiyoruz.gidip tv izliyoruz.her seferinde yandıkları için henüz tadına bakamadım ama konservenin üzerindeki resme bakılırsa güzel bişeye benziyor.

tavuk
yapılışı makarna gibi.sıcak suyun içine atıyoruz arada pişip pişmediğine bakmak için hayvanın kaba etine çatal saplıyoruz.bu yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor.bu yüzden pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz şeker eklenebilir.

ultra zor yemekler
kıymalı bamya
konserve türlüye benziyor ama içine önceden kavrulmuş kıyma konmalı.kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir iş.bu yüzden makarna pişirmeyi öneriyorum..

püf noktalar***********
*yemekleri daima tencerenin içinde yiyin.böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.
*çorba çukur tabakta olur.sulu yemek çukur tabakta olur.ne var ki bunda.bunu yazsam ne yazmazsam ne.hangi alık bilmez ki bunu.hayret bi şey.ben bile biliyorum.
*asla sade pilav yapmayın.domatesli pilav yaptığnızda altını tutturursanız bile renginden anlaşılmaz.
*patates kızartacağınız zaman soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın.kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar.
*sebzeleri pişirdikçe vitamin değerleri düşer.mümkün olduğunca çiğ tüketin.
*karpuz tabağa koyması fuzuli bir meyvedir.ikiye ayırıp kaşıkla ortasından yiyebilirsiniz.
*tencere kapağı en mükemmel tabaktır.
*sebzeliğin kapağını sıkıca kapatırsanız çürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.
*spagetti paketini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun.paketin üst tarafı yırtılacaktır.belki bu işlem sırasında makarna en ufak olabilir ama risk almya değer. özellikle misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum.öyle daha güzel bu size çok maco bir hava verir.
*sağda solda kulağıma çalııyordu.mutfak robotu denen bişey varmış.birden içimi bir heyecan kapladı.ulan madem bu işin robotu var ben niye koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim.hemen gidip aldım bitane.eve gelip baktığımda itiraf etmeliyim hayal kırıklığına uğradım biraz.ben açıkçası UFO gibi bişey bekliyorum,bu bildiğimiz tencerenin plastiği.içinde de vantilatör gibi bişey var. bununla birlikte biton zımpırtı daha çıktı içinden ama bi işe yarayacaklarını sanmıyorum.neyse fişini taktım denemek için bi tane soğan attım içine. bakalım napacak diye bekledim.kabukalrı bile soyamadı paramparça edip bıraktı.sinirlendim attım bi kenara yazdan beri duruyo orda.bir ara yıkayıp o vantilatör gibi olan şeyi bilgisayarıma takmayı düşünüyorum.belki fan olarak iş görür.onun dşında tamamen para tuzağı.ilerde çıkarsa mutfak androidi almayı düşünüyorum.....
__________________
///YALNIZIM,YALNIZLIĞIM BENİ DİNLEMEKTE,YALANDA OLSA NE VAR Kİ BU ŞARKIYI SÖYLEMEKTE,YALANDA OLSA İÇİMDEN BİR BULUT AKIP GEÇİYOR,YALANDA OLSA ((MUTLUYUM)) BU BANA YETER.....

Kaybetmek..... hayatı kaybetmek,sevdiklerini,aşkı ve en önemlisi seni kaybetmek.......




_KÜBOŞ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 41
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:48 .


Powered by vBulletin
Copyright © 2000-2007 Jelsoft Enterprises Limited.
Sitemap
6, 5, 3, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 113, 16, 17, 18, 19, 81, 20, 27, 22, 23, 24, 25, 26, 48, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 43, 136, 40, 58, 45, 42, 44, 46, 47, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 70, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 68, 69, 71, 72, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 82, 83, 96, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 98, 97, 100, 101, 102, 103, 106, 104, 105, 112, 109, 108, 107, 110, 111, 114, 115, 118, 116, 117, 119, 148, 154, 124, 165, 122, 120, 123, 121, 150, 153, 125, 128, 129, 131, 132, 133, 134, 135, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 151, 149, 202, 175, 164, 152, 167, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 195, 169, 166, 168, 170, 171, 172, 199, 174, 173, 196, 200, 176, 177, 180, 178, 179, 182, 189, 187, 184, 186, 191, 192, 193, 194, 197, 198, 201, 203, 229, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 236, 231, 232, 233, 234, 235, 237, 240, 239, 241, 243, 242, 244,