"Kölner Express" gazetesi, Daum`un, İsviçre`nin Zürih kentinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım ile görüştüğünü yazdı.
Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından 1. FC Köln`de teknik direktörlük görevinden ayrılan Christoph Daum`un, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Zürih`te görüştüğü iddia edildi.
``Kölner Express`` gazetesi, Daum`un, İsviçre`nin Zürih kentinde Yıldırım ile görüştüğünü belirterek, Alman çalıştırıcının, Zürih`ten sonra gittiği İspanya`nın Mallorca adasında havaalanında gazeteye yaptığı açıklamalara yer verdi.
Gazetenin haberinde, Daum`un 30 Mayıs Cumartesi günü oynanan Mallorca-Villareal maçında milli futbolcu Nihat Kahveci`yi Köln`e transfer etmek için izlediği ve maçın devre arasında Fenerbahçe`den transfer teklifi aldığı ifade edildi.
Kamuoyuna resmen açıklanana kadar Türkiye`de hangi kulübe gideceği hakkında açıklama yapamayacağını tekrarlayan Daum, Köln taraftarının, kendilerini yarı yolda bıraktığına inandıklarının söylenmesi üzerine de ``Ben kimseyi yarı yolda bırakmadım`` dedi.
Köln`de görev yaptığı süre içinde en üst düzeyde başarıya ulaştıklarını savunan Daum, ``Hedefimiz ilk dokuza girebilmekti. Söyler misiniz o kadar takımın içinde hangi takımın üzerine çıkacaktık`` değerlendirmesinde bulundu.
Zürih`te salı günü Yıldırım ile yeni kadro ve transferler hakkında görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine de Daum, ``Bu konuda herhangi bir yorum yapamam`` diye yanıt verdi.
Yeni kulübüne antrenör Roland Koch`u da beraberinde götüreceğini belirten Daum, rahatsızlığından sonra antrenörlük eğitimine başlayan Ümit Özat ile ilgili de ``Ümit ile ilgili bir planlama yok. Şimdilik kendisi bensiz yoluna devam edecek`` dedi.
Türkiye`ye transferine eşi Angelica`yla birlikte karar verdiğini kaydeden Daum, Ümit için FC Köln ile Fenerbahçe arasında bir jübile maçı oynanmasını isteyip istemediğinin sorulmasına üzerine de ``Bilemiyorum. Ancak ne dediğime bir kez daha dikkat etmeliyim`` karşılığını verdi.